بیماری کم خونی انواع متفاوتی دارد که در این قسمت به مهم ترین این موارد می پردازیم :
بهتر است قبل از استفاده از هر نوع قرص و یا مکملی برای درمان این بیماری به پزشک متخصص مراجعه کنید و سپس با تشخیص نوع و میزان کم خونی استفاده از انواع مکمل ها را آغاز کنید. هرگز خودسرانه مصرف دارو و یا مکملی را آغاز نکنید. زیرا اگر مکمل ها به درستی مورد استفاده قرار نگیرند سلامتی بدن را تحت تاثیر قرار می دهند و باعث بروز مشکلات دیگری در بدن می شوند.
کم خونی آپلاستیک: این نوع بیماری بسیار نادر است و در اثر موارد خاصی مانند پرتودرمانی، شیمی درمانی، قرار گیری مداوم در برابر مواد شیمیایی سمی ( مانند شوینده های خانگی و یا حشره کش ها)، داروهایی مانند داروهای رماتیسمی و بیماری های خاص مانند لوپوس رخ می دهد. انواع قرص کم خونی برای این نوع بیماری وجود دارند که باید توسط پزشک متخصص تجویز شود.
کم خونی ارثی: اگر سابقه کم خونی در خانواده وجود داشته باشد احتمال بروز این بیماری در افراد آن خانواده نیز وجود دارد.
کم خونی به دلیل ابتلا به بیماری های خاص: اگر فرد از بیماری هایی مانند بیماری های کلیوی رنج ببرد توانایی بدنش در تولید گلبولهای قرمز تحلیل می رود و دچار کم خونی می شود. به همین دلیل افرادی که از بیماری های خاص رنج می برند باید تحت نظر پزشک متخصص باشند و انواع قرص کم خونی ( با صلاحدید پزشک) برای آنها تجویز شود.
کم خونی به دلیل فقر ویتامین (مگالوبلاستیک): این بیماری در اثر فقدان اسید فولیک و یا ویتامین b12 در بدن بروز پیدا می کند. همانطور که می دانید ویتامین ها نقش مهمی را در تقویت سیستم عصبی بدن بازی می کنند. اگر ویتامین کافی به بدن نرسد ممکن است فرد به بیماری کم خونی مبتلا شود. انوع قرص کم خونی برای درمان این نوع بیماری وجود دارد که باید تحت نظر پزشک متخصص مصرف شوند.
کم خونی به دلیل فقر آهن: این بیماری شایع ترین نوع بیماری کم خونی است. بدن برای ساخت هموگلوبین به آهن نیاز دارد. اگر (1) رژیم غذایی حاوی آهن کافی نباشد، یا (2) فرد به بیماری هایی مبتلا باشد که سبب شود خون زیادی را دست بدهد و یا (3) در دوران بارداری آهن کافی به بدن نرسد فرد دچار این نوع کم خونی می شود. برای درمان این بیماری، قرص کم خونی باید زیر نظر پزشک ( با تشخیص نوع بیماری و عوامل دیگری مانند سن) تجویز شود و سپس مورد استفاده قرار گیرد.